Volledig scherm
"Ja, dit zijn ze toch echt, de trouwringen.” © Chris Korsten

De 'Plakkers' van het Stedelijk Gymnasium Den Bosch zijn in het huwelijksbootje gestapt

DEN BOSCH - Marieke Coolen (35) en Arnout Hulsman (33), 2 docenten van het Stedelijk Gymnasium Den Bosch, hebben woensdagmiddag elkaar het jawoord gegeven op het stadhuis. Op zich geen gebeurtenis met een opmerkelijke nieuwswaarde, ware het niet dat buiten tientallen leerlingen een erehaag vormden om het kersverse echtpaar op een hartverwarmende wijze te begroeten.

Nietsvermoedend schreden de bruid en de bruidegom met het blinkende eremetaal aan hun ringvinger naar buiten. Met in het midden hun zoontje Marius, die z'n ogen eens extra goed de kost gaf. Het paar verkeerde in de veronderstelling dat de geplande 'balkonscene' in alle rust zou plaatsvinden. Niets was echter minder waar. Nadat enkele leerlingen hadden gezorgd voor een muzikale aankondiging, begon de massa luidruchtig te gillen en te juichen. Aan het einde van de met ballonnen versierde erehaag stonden de derdejaars leerlingen Noor Dijkstra en Dieuwertje Daalder met een spandoek. 

Mentor
Daarop een tekst die refereerde aan 'de geschiedenis van het woord bruiloft'. ,,Meneer Hulsman geeft geschiedenis en mevrouw Coolen Nederlands. Vandaar!", verduidelijkte Daalder. ,,Meneer Hulsman is toevallig ook onze mentor. Hij is wel aardig, is niet te streng, en beschikt bovendien over de nodige humor. Hij moet alleen leren om iets minder snel te praten." Yul Pelsmaeker, leerling van klas 4, vertelde in enkele woorden iets over Coolen: ,,Ze is vooral lief, behulpzaam en sociaal."

Stoutste dromen
De twee hoofdrolspelers zélf waren uiteraard stomverbaasd. ,,Hierop hadden we in onze stoutste dromen niet gerekend. In één woord geweldig!", reageerde de bruid. ,,Uitgerekend op het Stedelijk Gymnasium hebben we elkaar leren kennen. Maar de liefde voor elkaar is ontstaan ná schooltijd, bijna 6 jaar geleden. We hadden er indertijd een handje van om op vrijdag een 'voorschot' te nemen op het weekend. Ja, we bleven vaak lang 'plakken'."

Volledig scherm
Hetmoment suprême: Arnout Hulsman en Marieke Coolen lopen met de kleine Marius dwars door de erehaag van leerlingen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Buiten stonden tientallen leerlingen een erehaag vormden om het kersverse echtpaar op een hartverwarmende wijze te begroeten. © Chris Korsten
Volledig scherm
Een trio was verantwoordelijk voor de muzikale aankondiging. © Chris Korsten