Volledig scherm
Nakatomi: zangeres Rachel Spier, geflankeerd door Amaranta Wolters en Meyline Schuurs. © Chris Korsten

De stukken springen ervan af tijdens part two van Parade Open Air

DEN BOSCH - De tweede avond van Parade Open Air belooft een groot succes te worden. Het plein is al aardig vol gelopen met muziekliefhebbers, die hoofdzakelijk stuff uit de jaren'90 voorgeschoteld krijgen.

De Bossche DJ Perry (Stuiver) bracht de sfeer lekker op gang door een vrolijke mix van muziek uit The 90's over de Parade te verspreiden. Hierna was het tijd voor de eerste live act: Nakatomi. De prachtig uitgedoste zangeres Rachel Spier, met 3 paar barokke gordijnkwastjes als extravangante toevoeging aan de door Paul Benjamin ontworpen outfit, was voor menigeen een lust voor het oog.

Ze werd geflankeerd door de danseressen Amaranta Wolters en Meyline Schuurs, die aanvankelijk allebei tot een strijdlustige ninya getransformeerd waren. Spier begon met het legendarische Children of the Night, een nummer dat tevens de afsluiter was. Ook Free en Sing, twee andere wereldberoemde hits uit (halverwege) de jaren '90, flitsten voorbij. Kort voordat de opzwepende cover L'amour toujours van Gigi D'Agostino aan bod kwam, verruilden de twee danseressen hun ninya-pak voor iets kleurrijks. Vervolgens begonnen ze beiden gracieus te zwaaien met een vlag, wat het publiek nog méér in extase bracht. "We hebben ontzettend genoten van ons optreden", gaf de charmante Spier na afloop prijs. "Het publiek schoof goed door naar voren, wat een compliment is voor iedere artiest."

De uit Munster afkomstige Dune-held Oliver Froning besteeg daarna het podium. Het publiek werd getrakteerd op een mengelmoes van happy hardcore en rave.

Verder staan nog Special D en Two Brothers on The 4th Floor op het programma. Het festival, dat gecoördineerd wordt door Bosschenaar Jørn Brands, duurt tot 01.00 uur.

Volledig scherm
Jasmin Zandvliet uit Den Bosch is een van de naar schatting 3000 muziekliefhebbers op de Parade. © Chris Korsten
Volledig scherm
DJ Perry (Stuiver) © Chris Korsten
Volledig scherm
Oliver Froning (Dune). © Chris Korsten
Volledig scherm
De danseressen Amaranta Wolters en Meyline Schuurs. © Chris Korsten
Volledig scherm
Het publiek gaat helemaal op in The 90’s. © Chris Korsten