Volledig scherm

Definitief geen Europese boete Willem ll, PSV en FC Den Bosch

TILBURG - De 5 Nederlandse clubs waarnaar een onderzoek liep met betrekking tot ongeoorloofde staatssteun, gaan vrijuit. Dat heeft de Europese Commissie, die opdracht gaf voor het onderzoek, maandagochtend bekendgemaakt. Het nieuws dat vrijdag al via de Financial Times uitlekte, blijkt dus te kloppen.

PSV, Willem ll, FC Den Bosch, NEC en MVV kunnen opgelucht ademhalen. PSV had enkele miljoenen gereserveerd voor het geval de uitspraak negatief zou uitpakken; dat gold niet voor de andere clubs.

"Wij zijn altijd uitgegaan van een positieve uitkomst", aldus Willem ll-directeur Berry van Gool. "Maar het is wel heel prettig dat dat nu definitief is." Bij Willem ll werd onderzocht of de verlaging van de stadionhuur die de gemeente Tilburg toestond, wel marktconform was of als ongeoorloofde staatssteun moest worden gezien. Hetzelfde gold voor FC Den Bosch, dat ook het trainingscomplex aan de gemeente Den Bosch verkocht. Die deals werden door de Europese Commissie ook in de haak bevonden. Net als zijn Willem II-collega Van Gool toonde FC Den Bosch-directeur Edward van Wonderen zich opgelucht. "Wij hadden niets gereserveerd. Als de uitkomst negatief was geweest, hadden we wel een probleem gehad."