Volledig scherm
© Thinkstock

Delen van Tilburg getroffen door internetstoring; datacenter UVT de boosdoener

* UPDATE 19.21 uur * TILBURG - De Universiteit van Tilburg (UVT) is dinsdag getroffen door een stroomstoring. Daardoor werkte het netwerk op de computers en telefoons niet. Ook andere bedrijven in Tilburg, die gebruik maken van de servers van de UVT, lieten weten dat er geen werkende internetverbinding was. Rond 17.00 uur meldde Tilburg University dat de ICT-diensten weer beschikbaar waren.

Er werd druk gewerkt aan het herstellen van de verbinding. De stroomstoring vond plaats in het datacenter van de UVT. Rond 13.00 uur kwamen de eerste berichten dat bepaalde netwerken weer online waren.

Oorzaak
Volgens de UVT was er maandag rond 16.00 uur een storing opgetreden na een korte stroomuitval. Hierna is het noodaggregaat in werken getreden die de stroomlevering voor de computervoorziening heeft overgenomen. Dit aggregaat hield er dinsdagochtend echter mee op, met de stroomstoring als gevolg. 
 

Mijden
De UVT liet via hun Facebook-pagina weten dat studenten de campus dinsdag beter konden mijden. Vanwege het einde van de tentamenperiode zouden studenten geen overlast van de storing moeten ondervinden, zo zei de universiteit. Maar wie bijvoorbeeld zijn documenten wilde printen, moest toch uitwijken naar een andere plek.

Vanaf 12.00 uur kwamen er ook berichten van bewoners rondom de campus. Appartementen aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg zouden ook deels zonder internetverbinding zitten. Ook het Regionaal Archief in Tilburg kampt met een netwerkstoring. Dat geldt ook voor andere bedrijven in de gemeente.