Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Den Bosch bindt de strijd aan met motorclubs en sluit twee honken

DEN BOSCH - Motorclubs Satudarah en KUBO Den Bosch hebben vrijdag hun clubhuis aan de Boksheuvelstraat in Den Bosch moeten verlaten. De clubleden komen bij elkaar in de loodsen die gelegen zijn aan de Boksheuvelstraat. Dat maakte de gemeente Den Bosch vrijdag bekend.

Volgens de gemeente is een (groot) gedeelte in gebruik als clubhuis. Er zijn bars, ijskasten, fiches, muziekinstallaties en verlichting aanwezig.

Vergunning
Er wordt onder andere  bier verstrekt op clubavonden zonder horecavergunning. 'Een clubhuis is voor de gemeente een openbare inrichting en moet daarom een exploitatievergunning hebben. Die is er niet en die kan de club ook niet krijgen omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat op deze plek', schrijft de gemeente vrijdagavond.

Spanning
,,Daarbij komt dat een clubhuis van een OMG motorclub niet past in de gemeente Den Bosch. Een clubhuis kan zorgen voor spanning en conflicten. De burgemeester heeft daarom vrijdag de sluiting bevolen van deze panden", laat Den Bosch weten. 

Een andere reden voor de sluiting door de burgemeester is dat de motorclub als een van de Outlaw Motor Gangs (OMG's) van Nederland wordt gezien. 'Het besluit om deze clubhuizen van motorclub Satudarah en KUBO Den Bosch te sluiten, past daarom in het landelijk beleid dat gericht op het bestrijden van de OMG's.' De burgemeester zal zich verder beraden over de duur van de sluiting.