Volledig scherm
© Thinkstock

Den Bosch en Gestel hebben ‘een dingetje’ met windmolens

DEN BOSCH - Een mooie gelegenheid om even bij te praten. Zo ongeveer een keer per jaar komen gemeenteraadsleden uit Den Bosch en Sint-Michielsgestel daarom ook bij elkaar. In 2015 was het in Den Dungen te doen, maandagavond in het Bossche bestuurscentrum. 

Dat overleg had even een politiek tintje: Den Bosch wil windmolens op De Brand, Gestel niet. Of zoals wethouder Eric Logister het uitdrukte: „We hebben hier wel een dingetje.”

Den Bosch gaat De Brand uitbreiden en wil daar ook vier windmolens plaatsen. De Gestelse politiek ziet dat niet zo zitten. Logister probeerde toch een discussie uit te lokken door te vragen wat de gevoelens in de Gestelse gemeenteraad over het plaatsen van de windmolens nu zijn. Martijn van Meurs (DorpsGoed) reageerde min of meer namens zijn tien aanwezige collega’s uit Gestel. „Wij hebben na 2014 geen discussie meer over de windmolens gehad. Wij horen wel welke stappen Den Bosch gaat ondernemen. En dan, dat klinkt flauw, kijken wij in Sint-Michielsgestel of we er een agendapunt van maken.”