Volledig scherm
Orva voorzitter Rien de La Cousine stopt met zijn werk voor de ziekenomroep. © Marc Bolsius

‘Den Bosch heeft recht op een goede lokale omroep’

DEN BOSCH – Rien de la Cousine uit Hedel is onlangs gestopt als voorzitter van ziekenomroep ORVA. Hij is nu coördinator van de video-afdeling en nog altijd even betrokken bij de ORVA, daarom stoort hij zich er enorm aan dat Den Bosch al sinds anderhalf jaar geen lokale omroep meer heeft.

,,ORVA is gebaat bij een goede lokale omroep. Vroeger werd je op je 65ste in een verzorgingstehuis gezet, maar die tijden zijn voorbij. Een groot gedeelte van onze doelgroep blijft langer thuis wonen en die kunnen we nu niet bereiken.”

De keuze van de gemeenteraad voor de zendmachtiging is als eerste gevallen op Rtv Dieze. ,,Daar snap ik nog steeds helemaal niks van. Hoe kun je die nou geven aan een club die nog helemaal moet beginnen? En dat in deze tijd! Ik weet wat erbij komt kijken en wat het allemaal kost. We hebben hier een reportagewagen staan, die kost al tussen de 60.000 en 70.000 euro. En dan willen ze met een begroting van 90.000 euro per jaar een omroep draaien." 

,,De andere kandidaten hebben al die spullen allemaal al wel, dus ik snap niet waarom het wiel opnieuw uitgevonden moet worden. Onzin. Echt onzin.”

Een uitgebreid interview met Rien de la Cousine is te lezen in het Brabants Dagblad van woensdag 20 juli, editie Den Bosch.