Volledig scherm
In het midden het pand, waar nu nog House Bouquet op staat. © Google Maps

Den Bosch krijgt een nachtwinkel, al wordt aan de openingstijden nog gewerkt

Di 14 jun: In navolging van steden als Tilburg, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht beginnen de broeders Suverekli ook een nachtwinkel in Den Bosch.

Door Bart Gotink

De winkel komt op de Stationsweg 29, het pand waar voorheen een Oost-Europese supermarkt zat. De vergunning is al binnen, dus zodra de verbouwing klaar, is gaat de winkel open. "We hopen dat het 1 juli zover is", aldus Umit Suverekli. 

Zondag
De nachtwinkel gaat dagelijks open van 16.00 tot 02.00 uur. Tenminste dat is uiteindelijk de bedoeling. Voorlopig is dat enkel doordeweeks het geval. Zaterdagavond gaat de winkel nog om 23.59 uur dicht, zondag mag de winkel maar tot 18.00 uur open. Meer uren staan de huidige regels op zondag niet toe. Om dezelfde reden sluiten momenteel ook de reguliere supermarkten in de stad bijvoorbeeld elke zondag om 18.00 uur. Momenteel wordt wel naar die beperking gekeken door de gemeente. De nieuwe nachtwinkel gaat wel altijd om 02.00 uur 's nachts dicht. "Daarna trekt zo'n winkel toch een ander publiek en vrezen we voor overlast", aldus Suverekli.

Geen vers
Een voorproefje van wat er gaat komen, is al te zien in Tilburg. Al zal de Bossche variant geen slijter krijgen. Bijna de helft van de omzet in de avondwinkels komt van tabak, aldus Suverekli. Verder is er straks in de winkel bier, wijn, mixdranken en fris te koop. Eten is er in de vorm van snacks: diepvriespizza's, ijs en chips. En er is een beperkt assortiment cosmetica, denk aan tandpasta. Het grote verschil met de verderop gelegen AH to Go is dan ook dat er geen verse sappen of belegde broodjes te krijgen zijn. "We verkochten ooit wel potjes groenten, maar uiteindelijk liep dat niet." De nachtwinkel moet goedkoper worden dan horeca, maar duurder dan de reguliere supermarkt. 

Overlast
Voor overlast in de buurt is hij niet bang. "Bij de andere avondwinkels wordt dagelijks, vlak voor sluitingstijd, alle rommel rond de winkel weggehaald. Ook al komt het niet van ons", geeft Suverekli aan. "Verder hebben we een professionele winkel. We stellen goed contact met de buren op prijs. Van te voren wordt vaak voor overlast gevreesd, maar tot nu toe hebben we op andere locaties nog geen enkel probleem gehad."

Volledig scherm
Het pand waar binnenkort een nachtwinkel zit © Google Maps