Volledig scherm
De lichtshow Bosch by Night zou voor het eerst te zien zijn op 4 maart, maar werd uitgesteld vanwege de instorting van het pand van de Pearle, op de hoek van de Markt. © Olaf Smit

Den Bosch maakt werk van succes rond Jeroen Bosch

DEN BOSCH - De stad Den Bosch in de schijnwerpers blijven zetten na het (tot nu toe) succesvolle Jeroen Boschjaar. Dat was al direct de wens van burgemeester Ton Rombouts. In de komende voorjaarsnota staan concrete voorstellen: professionele coördinatie van de vele vrijwilligers, doorgaan met de samenwerking met bijvoorbeeld De Efteling, doorgaan met de marketing van de stad, het evenementenloket en digitale kanalen en nieuwe (grote) evenementen waaronder Jeroen Bosch Light.

De vertrouwelijke voorstellen, die in het bezit van het Brabants Dagblad zijn, zijn door B en W en de ambtenaren opgesteld. Het college buigt zich woensdag voor de laatste keer over de voorstellen. Daarna gaat de voorjaarsnota naar de politiek, die op 24 mei definitieve keuzes maakt.
  Het meeste geld zou volgens B en W de komende jaren (1,3 miljoen euro per jaar) moeten gaan naar evenementenbeleid. Er wordt gedacht aan één groot evenement (blockbuster) in de vier jaar en om de twee jaar een kleiner evenement. En dan zou jaarlijks ingezet moeten worden op Jeroen Bosch Light: bezoekerscentrum JB500, Bosch Parade en Bosch Experience Route.
Lees meer over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500.