Volledig scherm
De Oeteldonkers waren al vroeg op de Oeteldonkse sloep aanwezig, lang vóórdat de Canal Parade begon. © Chris Korsten

Den Bosch meets Oeteldonk tijdens de Canal Parade

AMSTERDAM - De stad Den Bosch was zaterdag tijdens de Canal Parade niet alleen vertegenwoordigd door een afvaardiging ter promotie van Roze Zaterdag 2017. In een bootje langs de kant bevond zich ook een olijk Oeteldonks gezelschap.

Een aparte gewaarwording, dat was het zeker. Terwijl in de verte de Roze Zaterdag-boot met daarop een Bosch-Osse delegatie in aantocht was, bouwde aan de Prinsengracht een groep Oeteldonkers een feestje op hun eigen sloep. Herkenbaar -hoe kan het ook anders- door de typische Oeteldonkse kleuren. ,,Vorig jaar was ik toevallig te gast op een bootje van een aantal Eindhovenaren. De bijzondere ervaring leverde genoeg inspiratie op om zelf iets dergelijks te organiseren. Voilà, hier liggen we dan. En moet je kijken, wat een spektakel! Ik voorspel nu al dat we dit volgend jaar dunnetjes over gaan doen", lachte initiatiefnemer Bas van der Veen.

Gay forever
Aan boord bevonden zich onder meer Jos Hardy en Aard Vogels. Het Bossche stel genoot met volle teugen. Op hun T-shirt het rood-wit-geel met daarop de tekst 'Gay forever'. ,,Dit is ons antwoord op 'Oeteldonk, Gay for a day'. We hadden er namelijk van te voren notie van genomen dat die tekst op het spandoek aan de zijkant van de boot zou verschijnen. Nee, voor één dag, dat gaat hem niet worden, zeiden we tegen elkaar. Vandaar dat we gisteren nog snel effe dit T-shirt hebben laten drukken", verduidelijkte Vogels. ,,We hebben al 13 jaar een relatie", vulde Hardy aan. ,,En allebei zijn we getrouwd geweest met een vrouw en hebben we kinderen. We zijn dus laat uit de kast gekomen. Maar beter laat dan nooit."

Op het moment suprême dat de Roze Zaterdag-boot langskwam, volgde een korte interactie. ,,Daar hebben we Oeteldonk!", schreeuwde zangeres Christine den Otter opgewonden door de microfoon. Méér zat er niet in, want de Roze Zaterdag-boot kon het zich niet veroorloven om te stoppen.

Volledig scherm
Jos Hardy (l) en Aard Vogels © Chris Korsten
Volledig scherm
De Oeteldonkers waren lekker vruug op de sloep. © Chris Korsten