Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor Theater aan de Parade van UNStudio. © UNStudio

Den Bosch moet tijd nemen nog eens naar theater te kijken

DEN BOSCH - Neem een ‘goed denkmoment’ om nog eens goed te kijken en te berekenen wat vernieuwbouw van het huidige Theater aan de Parade voor Den Bosch betekent. Die boodschap gaf Antoine Jacobs van het comité Geen sloop, maar Cultuur maandagavond mee aan wethouder Huib van Olden aan het einde van een debat over (ver)nieuwbouw van het theater.

Jacobs waarschuwde tijdens het door het comité georganiseerde en druk bezochte debat voor grote risico’s als de gemeente vast blijft houden aan nieuwbouw aan de Parade. Het oud-raadslid van Knillis (tegenwoordig Bosch Belang) wees indirect op de waarschuwing die de Stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg tijdens het debat gaf.

Volgens bestuurslid Ton Graus zal deze stichting ‘nooit een nieuw theater van het voorgestelde volume op de Parade accepteren’. Dat houdt in dat de monumentenstichting bereidt is om lange gerechtelijke procedures wil volgen. Van Olden was niet bepaald onder de indruk en meldde dat de gemeente niet van plan is om het volume van een nieuw theater aan te passen. Jacobs op zijn beurt: "Het kan dus zijn dat er over tien jaar nog geen nieuw theater staat.”