Volledig scherm
© Thinkstock

Den Bosch stelt beslissing over vestiging bouwmarktgigant Bauhaus uit

DEN BOSCH - Er lag al een aantal brieven tegen de mogelijke komst van bouwmarktgigant Bauhaus naar Den Bosch. Nadat maandagavond ook nog eens 7 insprekers duidelijk maakten dat de vestiging van het Duitse bedrijf op de Groote Vliet in De Groote Wielen in Rosmalen zeer ongewenst is, weet de politiek het ook even niet meer. 

Dus wordt de beslissing om de komst van Bauhaus niet over 2 weken, maar pas na de zomervakantie genomen.

Verwarring en boosheid alom over het voorstel van het college van B en W om het vorig jaar nog bijgestelde detailhandelsbeleid zodanig te wijzigen dat er in de gemeente plaats is voor één grote bouwmarkt. En laat nu net Bauhaus een verzoek gedaan hebben: een bouwmarkt (8000 vierkante meter winkelvloer) een tuincentrum (2500 vierkante meter) en een bouwmaterialen drive-in (4500 vierkante meter vloeroppervlakte) op een terrein van ongeveer 4 hectare.

Bezwaren
De gemeenten Bernheze en Vught hadden hun grote broer in een brief al laten weten tegen de komst van Bauhaus te zijn. Ook de provincie is niet blij met de plannen, maar wil eerst de eigen detailhandelsnota vaststellen. De bezwaren wijken niet veel af van de bezwaren die maandagavond te horen waren.

Vertegenwoordigers van ondernemers, de Meubelboulevard en bouwmarkten als Praxis, Gamma en Agri Bouwmarkt Berlicum wezen op een onvolledig onderliggend rapport, op oneerlijke concurrentie en het te veel aan bouwmarkten bij de komst van Bauhaus.