Volledig scherm
© Domien van der Meijden

Den Bosch verliest ook in hoger beroep zaak om Bartenbrug: BAM niet verantwoordelijk

DEN BOSCH - De overeenkomst met BAM over de Bartenbrug is destijds onterecht ontbonden door de gemeente Den Bosch. Dat heeft de Raad van Arbitrage ook in hoger beroep bevestigd, zo maakte de gemeente dinsdag bekend.

De gemeente hield BAM verantwoordelijk voor gebreken die tijdens de productie van stalen onderdelen van de toen nog te bouwen brug aan het licht waren gekomen. Maar ook in hoger beroep oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) dat deze gebreken niet genoeg zijn om ontbinding van de overeenkomst te rechtvaardigen. BAM kan hier volgens de RvA niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

Teleurgesteld
De gemeente zal nu moeten opdraaien voor de kosten van de - mislukte - Bartenbrug. Dit zal zeker in de miljoenen gaan lopen. De uitspraak valt de gemeente daarom tegen: ,,Het spreekt voor zich dat de gemeente teleurgesteld is over bovenstaande uitkomst. De gemeente gaat met BAM in overleg over de consequenties van het vonnis."

Inmiddels zijn de resten van deze mislukte versie van de Bartenburg gesloopt en is een tweede, veel soberdere versie van de brug gebouwd.

Lees meer over de kwestie rondom de Bartenbrug op bd.nl/bartenbrug.