Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater is aangewezen als locatie voor een asielzoekerscentrum. © Marc Bolsius

Den Bosch ‘voldoet’ met azc op Coudewater aan wens provincie

DEN BOSCH - Met de komst van een asielzoekerscentrum op het landgoed Coudewater in Rosmalen voldoet de gemeente aan de 758 opvangplaatsen voor asielzoekers die de provincie voorstelt. Dat stelt het college van B en W in een eerste reactie op de plannen van de provincie. Op het landgoed komt een azc voor 600 tot 800 asielzoekers voor tien tot vijftien jaar.

De politieke partijen in Den Bosch worden vrijdagmiddag in een informatieve bijeenkomst door wethouder Eric Logister over de plannen van de provincie en de mening van het college bijgesproken.
  103 in Vught
Vught zou volgens het plan van Van de Donk 103 asielzoekers moeten opvangen. Burgemeester Roderick van de Mortel wil hier niet op reageren en verwijst naar burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel die volgens hem als coördinerend burgemeester van de subregio Meierij woordvoerder is namens de zes gemeenten: Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel, Haaren, Boxtel en Heusden.
  Verdeling
"Het wordt een pittige klus”, voorziet Pommer, die van Van de Donk de leiding heeft gekregen in het verdeeltraject. "Dat heeft er enerzijds mee te maken dat we politiek draagvlak moeten creëren bij de mensen. En anderzijds hebben we flinke tijdsdruk.” Al op 15 mei moet hij met een verdeling komen voor de opvang van 778 asielzoekers en 685 statushouders. In dat aantal neemt Den Bosch er ruim tweehonderd op in het azc op Coudewater. Het is de bedoeling dat er eind volgende week een plan van aanpak ligt.

Lees alles over vluchtelingen en asielzoekers in de regio op bd.nl/vluchtelingen.