Volledig scherm
De Verkadefabriek in Den Bosch. © Chris Korsten

Den Bosch wil inzage in boeken Verkadefabriek

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch gaat pas weer met de Verkadefabriek in gesprek als de directie van de cultuurtempel openheid van zaken geeft en de boeken op tafel legt. 

De directie van De Verkadefabriek wil op het terrein een hotel én een erfpachtconstructie voor het pand. Het college van B en W heeft de gesprekken opgeschort tot de directie transparant is over de organisatie en de financiële stromen. „Onaanvaardbaar”, reageert directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek. „De gemeente stelt nieuwe spelregels op terwijl is toegezegd mee te werken aan cultureel ondernemerschap.”

Verpacht
De horeca in de Verkadefabriek is verpacht in een commerciële onderneming de BV Koekjesfabriek. Van Olden: „Voor ons is het onvoldoende transparant hoe de opbrengsten van de horeca zich verhouden tot de gemeentelijke subsidie.” En daar verbaast Van der Putten zich enorm over. „De Koekjesfabriek is een zelfstandige onderneming. En we hebben nota bene op voorspraak van de gemeente afspraken over de horeca gemaakt. En daar ligt ook gewoon een contract onder, vanaf 2004 al.”