Volledig scherm
© De Gelderlander

Den Bosch ziet (nog) niet af van experiment waarbij middenstand op horeca-toer gaat

DEN BOSCH - Ondanks een door de SlijtersUnie aangekondigde gerechtelijke procedure, lijkt het Bossche college van B en W niet van plan om af te zien van vermenging van middenstand en horeca. Volgens een woordvoerder van de gemeente komt het project binnen drie weken aan bod. Er zijn geen ‘signalen’ dat de gemeente het project wil afgelasten.

Ook de voorzitters van ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch en de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland die bij het project zijn betrokken, vinden dat het experiment doorgang moet vinden.

Schadelijk
Den Bosch wil aanhaken bij een experiment van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waaraan ook Zwolle wil deelnemen. Toen de gemeente Zwolle onlangs een boekhandel flessen wijn liet verkopen, stapte de SlijtersUnie naar de rechter. Volgens de SlijtersUnie (ongeveer 370 leden) is het experiment schadelijk voor de branche.

Vonnis
In een onlangs gewezen vonnis zegt de rechtbank Overijssel dat de gemeente op onjuiste gronden heeft afgezien van handhaving van de Drank- en Horecawet. De wet biedt geen ruimte om te experimenteren met lokale of landelijke regelgeving, aldus de uitspraak.