Volledig scherm
Denise de Costa met haar 12-jarige dochter Thera. © Chris Korsten

Denise de Costa presenteert in Den Bosch tweede kinderboek over Anne Frank

DEN BOSCH - De veelzijdige Bossche auteur Denise de Costa heeft zondagmiddag in kinderboekwinkel Nooitgenoeg in de Stoofstraat in Den Bosch haar tweede kinderboek over Anne Frank gepresenteerd. Uitgerekend op de geboortedag van Anne Frank. De titel is 'Anne, een meisje van twaalf'.

Al sinds haar jeugd is De Costa (57) gefascineerd door Anne Frank. "Toen ik een jaar of elf was, heb ik met veel belangstelling haar dagboek gelezen. Vele jaren later, in 1996, promoveerde ik aan de Universiteit van Utrecht op het proefschrift Anne Frank en Etty Hillesum. Dat verscheen in boekvorm onder de subtitel 'Spiritualiteit, schrijverschap, seksualiteit'", memoreert ze.

Na op uiteenlopende terreinen boeken te hebben gepubliceerd, verscheen in 2015 haar eerste kinderboek. "De aanleiding is -zeker achteraf gezien- best grappig. Mijn dochter Thera vroeg op een dag aan mij om speciaal een boek voor háár te schrijven. Nou, aan dat verzoek ben ik uiteindelijk tegemoet gekomen", vervolgt De Costa. Voor haar elfde verjaardag verscheen 'Anne, een meisje van elf'. Het betreffende boek gaat over het leven van Anne Frank gedurende de periode 12 juni 1940 tot en met 11 juni 1941. Tal van historische aspecten zijn erin opgenomen. De Costa: "Het is de bedoeling om de komende jaren telkens een deel toe te voegen aan de geplande reeks van zes. Ja, je raadt het al: de publicatie van elk deel loopt synchroon met de leeftijd van mijn dochter. Een interessante uitdaging is tevens om het taalgebruik iedere keer zo goed mogelijk toe te spitsen op de specifieke leeftijd. Van wezenlijk belang is dat ik me voortdurend blijf verdiepen in de belevingswereld van mijn dochter."

Tijdens de presentatie etaleerde Thera de Costa háár talent: vioolspelen.

Volledig scherm
Anne, een meisje van twaalf, is het tweede kinderboek van Denise de Costa in een reeks van zes. © Chris Korsten
Volledig scherm
Kinderboekwinkel Nooitgenoeg in de Stoofstraat. © Chris Korsten