Volledig scherm
Staatssecretaris Dijkhoff (midden) wordt ontvangen op het Bossche provinciehuis. © Chris van Mersbergen

Dijkhoff overlegt over asielplannen op Provinciehuis Den Bosch

DEN BOSCH - De ondertekening van een convenant met de Brabantse gilden, maar vooral ook voor overleg met Brabantse burgemeesters over de opvang van asielzoekers in de provincie. Daarvoor was staatssecretaris Klaas Dijkhoff vrijdagmiddag op het provinciehuis in Den Bosch.

Niet langer alleen het COA, maar een samenwerkingsverband van overheid, bedrijven, burgers en andere organisaties moet er in Brabant voor gaan zorgen dat er meer asielopvang komt. Nu bieden namelijk slechts 14 van de 66 Brabantse gemeenten asielopvang aan in de vorm van een azc of noodopvang. 
De nieuwe werkwijze in Brabant zou een trendbreuk betekenen met het huidige beleid, waarin vooral het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verantwoordelijk is voor de opvanglocaties. Deze nieuwe werkwijze kwam vrijdag ter sprake met staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Justitie tijdens zijn bezoek aan de provincie.

Volledig scherm
Commissaris van de koning Van de Donk(links) en oud-commissaris Van Agt(voorgrond) ontvangen staatssecretaris Dijkhoff. © Chris van Mersbergen