Volledig scherm
© Thinkstock

Dit jaar voettocht naar Den Bosch voor Fight Cancer

DEN BOSCH - Twaalf meer en minder bekende Bosschenaren wandelen van 28 september tot en met 1 oktober bijna 200 kilometer van Cadzand naar Den Bosch. Deze Walk to Fight Cancer komt dit jaar in plaats van Swim to Fight Cancer. 

Het zwemfestijn om geld op te halen voor onderzoek naar kanker is dit jaar in Haarlem, Delft, Hoorn, Apeldoorn en Dordrecht en volgend jaar weer in Den Bosch.

Zwemmen
De organisatie kiest niet voor een groot publieksevenement omdat de ‘stad hier even niet op zit te wachten’, aldus Mechtild Stultiens. "We hebben van alles de revue laten passeren maar besloten dat we het eens in de twee jaar heel goed willen doen, met Swim to Fight Cancer dus.''

Afterparty
Twaalf mannen en vrouwen gaan op 28 september van start. Zij laten zich niet sponsoren per afstand; de opbrengst voor de stichting Fight Cancer komt dit keer van de afterparty op zaterdag 1 oktober in de nieuwe horecazaak Buurt op het Willemsplein. Mensen die de wandelaars op de afterparty willen begroeten, betalen 150 euro waarvan 100 euro naar de stichting gaat. Het doel is om zo minimaal 20.000 euro op te halen.