Volledig scherm
© Thinkstock

DNA verdachte op spullen van gedode Thérèse Hiwat

*UPDATE 16:05 UUR* TILBURG -  Op spullen van Thérèse Hiwat, de 68-jarige Tilburgse die in april 2015 dood werd gevonden in haar flat, blijkt dna te zijn aangetroffen van de verdachte. Ook zat bloed van Hiwat op de broek van de man. Dat bleek bij de behandeling van de zaak rond Hiwat donderdag door de rechtbank.

Officieel ging het om een pro forma-behandeling, waarbij de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld maar vooral naar lopende procedures werd gekeken. 

Thérèse Hiwat (68) werd in april 2015 dood aangetroffen op de galerij van haar flat aan de Bartokstraat in Tilburg. De politie vermoedt dat het daarbij ging om een misdrijf en spreekt van een 'gewelddadige dood'. Enkele dagen na het misdrijf werd de destijds 19-jarige medebewoner van de flat opgepakt. Hij werd 2 dagen later weer vrijgelaten, maar bleef wel verdachte. Hij wordt ook verdacht van een brutale overval op een Turkse echtpaar in dezelfde flat.

De politie deed afgelopen jaar in september opnieuw onderzoek in verband met de dood van Hiwat naar aanleiding van een aanwijzing van een getuige. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met zo'n 8 militairen. Daarbij werden verschillende spullen gevonden die zouden kunnen leiden tot een oplossing in de zaak.

Verslaggever Erik van Hest (@erikvhest) volgde deze zaak vanuit de rechtbank, lees zijn tweets terug: