Volledig scherm
Bij het ongeval op de A58 zijn in ieder geval twee auto's betrokken. © Jeroen Stuve

Dode en gewonden bij ongelukken op A58 bij Tilburg (video)

* UPDATE 10.38 uur * TILBURG - Bij twee ongelukken op de A58 bij Tilburg zijn vrijdagmorgen tijdens zware regenbuien een dode en vier gewonden gevallen. De A58 moest hiervoor enige tijd worden afgesloten, maar tegen acht uur kon de eerste rijstrook weer worden vrijgegeven. 

Een inzittende, een 26-jarige man uit Tilburg, kwam om het leven in de auto die over de kop sloeg ter hoogte van Gilze. Hij zou tijdens de hevige regenval rond 06.00 uur de macht over het stuur zijn verloren en van de weg zijn geraakt. De auto kwam ondersteboven in een sloot naast de weg terecht. De bestuurder raakte daarbij bekneld en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen voordat de brandweer hem uit de auto kon bevrijden.

Zwaargewonde
Korte tijd later was er een botsing op de A58 raakten vier personen gewond, van wie een persoon zwaargewond. De twee auto's raakten zwaar beschadigd. Ook één van de inzittenden van deze auto's raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De slachtoffers zijn, nadat de brandweer ze uit de voertuigen had gehaald, vervoerd naar het ziekenhuis.

Achter het ongeluk ontstond een file over 5 kilometer tussen Tilburg Centrum-West en Tilburg-Reeshof. Verkeer werd geadviseerd de A58 bij Tilburg te mijden en om te rijden via A2 en A27. Eerder werd ook de A59 als omleidingsroute aanbevolen, maar daar had later ter hoogte van knooppunt Hooipolder ook weer een ongeluk plaats met een flinke file vanaf Waalwijk tot gevolg. Ook op de A16 gebeurde een ongeluk. 

De politie meldde tegen 08.00 uur dat één rijstrook van de A58 richting Tilburg weer was vrijgegeven.  Na het wegtakelen van de gecrashte voertuigen kan later de hele snelweg weer in gebruik worden genomen.

Noodweer
Het noodweer dat vrijdagochtend vroeg over Nederland trok zorgde in een deel van Brabant voor wateroverlast. In de buurt van Kaatsheuvel viel al meer dan 50 millimeter. In Rijen stond op een gegeven moment de hele wijk Wolfsweide blank en moesten de bewoners aan de slag om het water buiten hun huizen te houden.

Volledig scherm
Een automobilist kwam om het leven toen zijn auto over de kop sloeg. © Jeroen Stuve
Volledig scherm
Files op de A58 en A59 door de ongevallen bij Tilburg. © Verkeersplaza
Bij twee ongevallen op de A58 onder Tilburg zijn vrijdagmorgen tijdens zware regenbuien een dode en drie gewonden gevallen.