Volledig scherm
Pieter Blom © Marc Bolsius

‘Doorstartje’ voor cd-winkel van Pieter van Os in voormalig V&D

Wo 3 aug. Nog voor cd-winkel Pieter van Os definitief de deuren sloot, sprak personeelslid Pieter Blom al over het huren van een ruimte in de V&D. En dus nam Blom de complete inventaris over van Pieter van Os en gaat hij resterende cd’s en dvd’s verkopen in het voormalige V&D-pand.

Door Bart Gotink

De afgelopen twaalf jaar werkte Blom bij Pieter van Os, wat uiteindelijk de laatste cd-winkel van de stad was. Weduwe Ida van Os had na het overlijden van haar man eind 2014 weinig zin meer om de zaak voort te zetten. Daarom sloot de winkel in de Minderbroederstraat op 1 juli na 32 jaar.

32.000 artikelen
Maar lang heeft werknemer Pieter Blom niet in een zwart gat gezeten. Hij nam de 32.000 overgebleven artikelen van de cd-winkel over, inclusief de schappen en kassa’s. Ongeveer driekwart daarvan zijn cd’s. Op een ongeveer even grote ruimte als in het pand aan de Minderbroederstraat - honderd vierkante meter - gaat Blom de geluidsdragers nu aan de man brengen onder de naam Pieter CD’s.

Vijf maanden
„Voor mij is het ook een kans om te proberen of dit mij bevalt. Ik ben tenslotte nog nooit ondernemer geweest”, aldus Blom. „Vijf maanden is een mooie periode om dat uit te testen en te kijken of ik hierin verder wil.”

70 procent muziek, 30 procent dvd
Want in de verkoop van cd’s heeft Blom ook voor de komende jaren genoeg vertrouwen. „Dat er geen cd-winkel meer in de stad te vinden is, dat kan toch eigenlijk niet.” Met cd-winkel Pieter van Os is ook niet gestopt vanwege teruglopende verkopen, benadrukt hij. In dvd’s heeft hij iets minder vertrouwen. „Die verkoop loopt sinds de opkomst van Netflix wel erg hard achteruit. Ik denk dan ook 70 procent muziek, 30 procent dvd’s te verkopen.”

7 dagen per week
De winkel moet zeven dag in de week open zijn, dus dat zal wel bikkelen worden voor Blom. „In elk geval doordeweeks wil ik er zelf staan.” Waneer hij precies open gaat, is niet duidelijk. Dat hangt af wanneer de andere partijen in het pand ook open kunnen.

-----------

De V&D gaat tussen 15 augustus en 1 september weer open als ‘Pop-up ’s-Hertogenbosch’. Op de eerste verdieping opent een autoshowroom van autodealer Van den Udenhout, die heeft aangekondigd 15 augustus open te gaan. Ook het La Place café gaat hier weer open, net als het grote restaurant op de bovenste verdieping. Op de tweede etage zal Shoeby zich vestigen. Zij maakten nog niet bekend wat ze gaan doen met de ruimte. Zij sturen aan op opening op 1 september. Op de derde etage is onder meer een testparcours voor elektrische fietsen van Gazelle. Daar en op de daarboven gelegen etages is plek voor winkels met kleinere oppervlakten, waaronder dus de cd-winkel van Pieter Blom. Winkeliers kunnen zich nog aanmelden. Pop-up 's-Hertogenbosch sluit 1 februari weer. Dan begint de ombouw naar een Hudson's Bay

Volledig scherm
Gevel van Pieter van Os in de Snellestraat © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Pieter van Os in 2011 © Marc Bolsius