Volledig scherm
© Thinkstock

Drie leden van hetzelfde gezin voor rechter in Den Bosch

DEN BOSCH - Drie leden van hetzelfde Bossche gezin stonden deze week terecht bij politierechter Hermans. Het gaat om een Bossche vader (43) moeder (47) en hun 23-jarige zoon. In hun woning in de Bossche Hambaken vonden agenten begin dit jaar een doorgeladen vuurwapen en 26 pillen waarvan wordt gedacht dat het gaat om xtc.

Na een tip vonden agenten het wapen op de ouderlijke slaapkamer verstopt in een laars van de vrouw. De patronen zaten in een medicijndoosje. Verder zoeken leverde de pillen op. Uit een eerste onderzoek bleek het te gaan om xtx-pillen.

Bedreiging

Vader vertelde het wapen te hebben gekocht. Hij zou zichzelf en zijn gezin willen beschermen tegen enkele Marokkaanse mannen. Zij zouden hem herhaaldelijk met de dood hebben bedreigd. Dat gebeurde nadat de politie vorig jaar in Hedel een inval deed in een loods die werd gehuurd door de Bosschenaar. Opgeslagen gestolen automaterialen werden in beslag genomen.

De Marokkaanse onderhuurders bleven buiten schot maar waren hun spullen kwijt. Ze vonden dat de Bosschenaar moest opdraaien voor de strop. Na dreigementen deed hij aangifte bij de politie

Meer over de rechtszaak in de rubriek 'Voor de rechter' in het Brabants Dagblad van donderdag 16 juni, editie Den Bosch.