Volledig scherm
© Politie

Dronken militair rijdt tegen lantaarnpaal in Tilburg

TILBURG - De politie heeft zondagochtend een 32-jarige Tilburgse militair aangehouden die beschonken achter het stuur zat en tegen een lantaarnpaal was gereden aan de Generaal Smutslaan.

Rond 05.00 uur hoorden bewoners van de Generaal Smutslaan een knal. Zij gingen kijken en zagen een auto tegen een lantaarnpaal staan. Ze wilden de bestuurder helpen, maar hij reageerde agressief en ging met hen op de vuist.

Een van de bewoners haalde de sleutels uit de auto en vluchtte een woning in. De dronken Tilburger rende er achteraan, maar de deur viel in zijn gezicht dicht. De bestuurder bonkte nog een tijdje op de deur, maar ging vervolgens weg.

Dubbele tong
Op de Generaal de Wetstraat zagen agenten een man lopen die voldeed aan de omschrijving van de melders. De man vertelde zelf aan de agenten wat er was gebeurd. Agenten merkten dat hij met dubbele tong praatte. Dat in combinatie met het incident was reden genoeg om de man aan te houden.

Op het bureau bleek bij een ademtest dat de Tilburger twee keer de maximale hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Agenten ontdekten daar ook dat de man een militair is. Daarom is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verdere afhandeling.