Volledig scherm
Zo'n 300 belangstellenden kwamen op de bijeenkomst af. © Rudolf Robben

Drukbezochte bijeenkomst over Koningsoord Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Zo´n 300 belangstellenden waren dinsdagavond aanwezig op een informatiebijeenkomst over de plannen rondom het voormalige klooster Koningsoord in Berkel-Enschot. Zij hoorden meer over de geschiedenis, de status en de toekomst van dit omvangrijke project.

De Dorpsraad organiseerde deze avond. “De opkomst overtreft onze verwachtingen”, zo gaf Dorpsraad-voorzitter Joost Bruinsma in zijn openingswoord aan. Architecte Marina Moons ging in op de verbouwing van het klooster, waarbij regelmatig de woorden ‘sfeer’ en ‘gezellig’ vielen om de te creëren ambiance aan te geven.

Bestemmingsplan
Er komen 107 woningen en appartementen in het voormalige klooster en nog te bouwen vleugel. In de plannen wordt de oude kapel omgebouwd tot bibliotheek en ruimte voor cultureel centrum De Schalm met een zaal.

Hiertoe wordt een verdieping in de kapel gebouwd. Aan de hand van sfeerbeelden werd ook de horecagelegenheid met onder andere een binnentuin en de Kapittel-zaal gepresenteerd, waar ruimte is voor bijeenkomsten. Naast de bestaande bebouwing presenteerde Moons ook plannen om ruimten onder het klooster te benutten.

Nieuwe bewoners
Na de bijeenkomst was er veel interesse in de plannen en de mogelijkheid om in te schrijven als mogelijk nieuwe bewoner. Zo ook een echtpaar uit Berkel-Enschot: ”We worden ouder en denken vooruit. Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is onze wens en die kunnen we in Koningsoord realiseren. Het biedt veel faciliteiten en mogelijkheden en is daarmee een perfecte plek om te wonen.”