Volledig scherm
Maureen van den Dungen verruilt tijdens de ‘Challenge’ haar altsax een aantal dagen voor de snaredrums, met als doel haar muzikale horizon te verbreden. © Chris Korsten

Drumfanfare Amantius uit Den Bosch houdt ‘de Challenge’ voor muzikaal talent

DEN BOSCH - In een tijdsbestek van amper vijf dagen vanaf een nulpunt naar een gezamenlijk muzikaal optreden toewerken. Dat is in een notendop waar 'de Challenge' oftewel de kindervakantieweek van drumfanfare Amantius in Den Bosch voor staat.

De kindervakantieweek is bedoeld voor muzikaal talent in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar. Er kan kennis worden gemaakt met uiteenlopende instrumenten: fluit, trompet, trombone, saxofoon, bariton, bas, slagwerk en sousafoon.

Leuk en leerzaam
,,We richten ons tijdens de Challengeweek vooral op de jeugd die nog nooit eerder muziek heeft gemaakt. Aan marcheren zal geen aandacht worden besteed, dat zou te veel van het goede zijn. Tussendoor bieden we verschillende vormen van vertier aan, zoals een muziekquiz. Dit wordt leuk en tegelijk leerzaam", verzekert Amantius-voorzitter Leon la Haije. ,,Het zou mooi zijn wanneer sommige deelnemers na afloop besluiten om aan te haken bij Jong Amantius, maar dat is niet onze hoofddoelstelling."

Muzikaal uitstapje
De bijna 15-jarige Maureen van den Dungen heeft zich al opgegeven. ,,Sinds m'n zevende speel ik altsaxofoon bij Jong Amantius. Tijdens de Challenge wil ik eens kijken of ik met de snaredrums eveneens raad weet. Ik zie het als een muzikaal uitstapje, dat slechts van tijdelijke duur zal zijn. Want na deze week ga ik weer vrolijk verder met mijn eigen instrument", aldus Van den Dungen.

De week vindt plaats in de eigen repetitieruimte op de hoek van de Seringenstraat en de Van Broeckhovenlaan, van 29 augustus tot en met 2 september.