Volledig scherm
© Mario Zanin - Exempel

Drumfanfare Exempel uit Empel Nederlands kampioen in showklasse

ASSEN - Leden en aanhang van Exempel bouwden zaterdagmiddag een spontaan feestje in Assen. De drumfanfare uit Empel won namelijk in de Drentse hoofdstad de Open Dutch Show Championship, het Nederlands Kampioenschap voor showfanfares in de basisklasse.

Exempel kreeg van de jury 94,90 punten voor de uitvoering van Masquerade. De Empelse drumfanfare boekten de afgelopen decennia al grote successen op het NK en het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade als marskapel.

Maar in Assen deed het voor eerst mee, en met veel succes, in de categorie show. “Als debutanten moesten we uiteraard n de basisklasse beginnen. Maar de jury liet weten dat we in de midden- en topklasse niet hadden misstaan met ons optreden Dus daarom zullen ze ons volgend jaar wel in een hogere categorie indelen ”, liet Peter van der Dussen erelid van Exempel niet zonder trots weten.

In 2017 doet Exempel op het WMC voor het eerst mee in zowel de mars- als showcategorie. “De winst op dit NK is voor ons het bewijs en geeft vertrouwen dat we dan in beide categorieën kunnen scoren”, blikt Van der Dussen vooruit.

Volledig scherm
© Mario Zanin - Exempel
Volledig scherm
© Mario Zanin - Exempel