Volledig scherm
Het forensisch onderzoek aan de Wilgenstraat in Den Bosch woensdagochtend. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Echtgenote doodgestoken man in Wilgenstraat langer vast

DEN BOSCH - De 38-jarige Bossche vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij het doden van haar 39-jarige man is onlangs in het ziekenhuis voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie heeft de rechter-commissaris besloten dat de vrouw veertien dagen langer vast moet blijven (eventueel in het ziekenhuis). Binnenkort buigt de raadkamer zich over de gevangenhouding. De verdachte is momenteel in volledige beperkingen en mag geen bezoek ontvangen.

Aanhouding
De vrouw die werd opgenomen op de intensive care-afdeling, werd vorige week donderdag in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar 39-jarige man. De man bezweek op 29 juni voor de woning van zijn moeder in de Wilgenstraat aan steekwonden.

De vrouw werd gevonden in de woning enkele deuren verderop. ,,Gezien haar gezondheidssituatie werd zij niet eerder aangehouden'', aldus de woordvoerder. Volgens hem blijft de vrouw voorlopig in het ziekenhuis.

De politie benadrukt nog steeds dat meerdere scenario’s worden onderzocht. Om die reden ziet de politie de vrouw niet alleen als verdachte, maar ook als slachtoffer. De politie onderzoekt de steekpartij nog steeds met 25 personen.