Volledig scherm
Een opknapbeurt is nodig om de ruimte goed te benutten. © Chris Korsten

Een directiekeet als nieuwe ontmoetingsplek op De Slagen

DEN BOSCH - ODS, een afkorting die staat voor Ontmoetingsplek De Slagen in Den Bosch, heeft sinds woensdagmiddag een eigen ruimte. Geen bakstenen gebouw of iets dergelijks, maar een door een bouwonderneming geschonken oude directiekeet. 

De keet is neergezet op het (tijdelijke) terrein Minitopia, een door Rezone geïnitieerde proeftuin naar nieuwe woonvormen, op het kruispunt van de Sint Teunislaan en de Eekbrouwersweg.

De directiekeet, die een afmeting heeft van ongeveer tien keer drie meter beschikt over twee afgescheiden ruimtes, een keukentje en een toilet. ,,Voordat hij in gebruik genomen wordt, gaan we de keet eerst samen met een aantal buurtbewoners opknappen. Hier en daar wat schilderwerk en een vloertje erin", sprak Dries Kemme, een van de initiatiefnemers en zélf woonachtig in de buurt.

Activiteiten
,,We hebben nog niet zo lang geleden tijdelijk gebruik mogen maken van een andere ruimte die momenteel dienst doet als wisselwoning van woningcorporatie Zayaz. Veelal ouderen, sowieso de grootste groep in deze wijk, kwamen erop af. Daarnaast hield Welzijn Divers er een wijkspreekuur. Maar in de keet zullen straks ongetwijfeld óók activiteiten voor de jeugd plaatsvinden."

De stichting CCC heeft in het geheel als verbindende schakel gefungeerd. ,,Samen met Dries heb ik een bezoek gebracht aan de betreffende bouwonderneming. De keuze viel direct op deze directiekeet, simpelweg vanwege de grootte", lichtte Theodoor van Leeuwen toe. 

Volledig scherm
Jan van Beusekom (KBO Noord-Maaspoort) en Theodoor van Leeuwen (stichting CCC) bij de directiekeet. © Chris Korsten