Volledig scherm
Bij de alcoholcontrole aan de Noordhoekring in Tilburg werden 4 bekeuringen uitgeschreven en 1 rijbewijs ingevorderd. © Toby de Kort/De Kort Media

Eén rijbewijs ingevorderd bij alcoholcontrole in Tilburg

HILVARENBEEK/TILBURG - Een automobilist heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met te veel alcohol achter de kiezen rondreed. Dat gebeurde op de Noordhoekring in Tilburg, zo meldt de politie. Ook kregen vier automobilisten een bekeuring omdat ze te veel hadden gedronken.

Agenten voerden de alcoholcontroles tussen 17.00 en 01.00 uur uit op de N269 in Hilvarenbeek en de Bosscheweg en Noordhoekring in Tilburg. Daarbij werd hoofdzakelijk gelet op alcohol gebruik. In Hilvarenbeek werden geen bekeuringen uitgedeeld voor alcoholgebruik, wel 28 boetes voor rijden door rood licht, bellen tijdens het rijden, het niet kunnen laten zien van een rijbewijs en het rijden door de berm.

Alcoholgebruik
Enkel op de Noordhoekring in Tilburg werden bestuurders betrapt die alcohol hadden gedronken. Daarnaast werden er nog eens 24 boetes uitgeschreven voor onder meer rijden door rood licht, rijden zonder gordel, een vervallen APK en het rijden zonder rijbewijs.

Ook in Waalwijk en Sprang-Capelle werden donderdag controles uitgevoerd. Daarbij ging het met name om openstaand belastinggeld.

Volledig scherm
© Toby de Kort