Volledig scherm
Straattheateract van Pieter Post en Jos van Wees en organisator Harrie Verkerk. © Marlies van Iersel

Eerste evenement in Tilburgse Willem II-Passage groot succes

TILBURG - Tunnelfest is het eerste evenement in de nieuwe Willem II-Passage, die Noord en Zuid Tilburg met elkaar verbindt. De Noorderlingen en die van het Zuiden treffen elkaar zaterdagavond in de tunnel en zingen elkaar toe met een speciaal voor dit doel gemaakt lied, waardoor de toon meteen gezet is.

Straattheatermaker Harrie Verkerk bedacht dit evenement deze zomer en kreeg veel medewerking van gemeente en tien restaurants uit de omgeving van het station, die meteen enthousiast waren. Het resultaat is een avond vol straattheater en muziek, tapasachtige hapjes van de restaurants en wijn uit supermarktkarren die fungeren als bar.

De picknicktafels staan tegen de wand van de tunnel, en verbaasde fietsers, skaters en wandelaars bewegen zich door het evenement heen, van Noord naar Zuid. Tammy, die in Noord woont, en met haar collega Colinda dit oer-Tilburgse evenement bezoekt, is enthousiast. Niet alleen over dit evenement, maar ook over de tunnel. ,,Ik woon op de Besterdring. Voor mij is, met deze Willem II-Passage, de stad dichterbij gekomen, want met de fiets door de tunnel snij ik een hele hoek af."