Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts (links) en Boudewijn de Groot (rechts) bekijken het eerste Jheronimus Bosch Vijfje. © Koninklijke Nederlandse Munt

Eerste Jheronimus Bosch Vijfje geslagen in Den Bosch (video)

DEN BOSCH – Ter gelegenheid van het Jeroen Boschjaar is vrijdag het eerste Jheronimus Bosch Vijfje geslagen. Burgemeester Rombouts verrichte samen met zanger Boudewijn de Groot de ceremoniële eerste slag van de munt.

Het Jheronimus Bosch Vijfje is ontworpen door Danielle van Vree. Op de munt staan verschillende details uit werken van de schilder, zoals het Laatste Oordeel, de Tuin der Lusten en de Hooiwagen. Ook staat koning Willem-Alexander, in spiegelbeeld, op de munt.

Het Jheronimus Bosch Vijfje is vanaf vrijdag verkrijgbaar via internet, deelnemende postkantoren en bij de Primera. De munt is een wettig betaalmiddel in Nederland.

Lees meer over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500 en bekijk ook een filmpje over de munt. 

DEN BOSCH – Met een historische slingerpers is vrijdag het eerste Jheronimus Bosch Vijfje geslagen in Den Bosch. De burgemeester Ton Rombouts en zanger Boudewijn de Groot verrichtten de ceremoniële Eerste Slag van deze Herdenkingsmunt. Op de munt zijn verschillende details uit de kunstwerken van Bosch te zien. De bekende Nederlandse schilder stierf 500 jaar geleden.