Volledig scherm
De eerste paal van het nieuwe Van der Valkhotel aan de Kempenbaan ging de grond in. © John Schouten/Beeld Werkt

Eerste paal nieuwe Van der Valkhotel in Tilburg de grond in

TILBURG - Het zou het honderdste Van der Valkhotel kunnen worden. Aan de Kempenbaan ramde woensdag wethouder Erik de Ridder (CDA, Economische Zaken) de symbolische eerste paal de grond in van het eerste hotel op Brabantse bodem.

De hele Van der Valktak van Voorschoten was ervoor naar Tilburg gekomen. „Maar het kan zomaar de honderdste van de familie worden, want dat getal komt nabij”, zeiden Rob en Paul Van der Valk, die de honneurs waarnamen voor hun zieke broer Ben. De grootfamilie – elf nazaten vormen sinds 1862 ieder een eigen tak – is bezig aan een grootse investeringsslag. Zo worden op dit moment ook in onder meer Utrecht, Enschede, Groningen, Nijmegen, Zaltbommel en Apeldoorn nieuwe hotels uit de grond gestampt.

Het hotel komt vanaf de snelweg gezien voor zorgresort de Leyhoeve. Het krijgt 145 luxe kamers, vijftien vergader- en congresruimtes, een restaurant, zwembad en wellnessfaciliteiten, alsmede een Jack's Casino. Ondanks juridisch verzet van Van der Valk in Gilze, kreeg de Van der Valk Exclusief Hotel Groep na tien jaar uiteindelijk toestemming om in Tilburg te bouwen.