Volledig scherm
Leden van het gilde De Oude Schuts bij het Puthuis tijdens de onthulling van het bouwwerk. © Chris Korsten

Eerste ton voor bouw Puthuis Den Bosch is nog altijd niet betaald

DEN BOSCH - De eerste honderdduizend euro die nodig was voor de bouw van het Puthuis op de Markt is nog altijd niet in zijn geheel betaald. Dat terwijl Stichting 1522 altijd gezegd heeft garant te staan voor een ton.

De laatste 10.000 euro is ‘nog niet overgemaakt aan ons’, zo laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten. Waarom dit resterende bedrag nog niet op een gemeenterekening staat, is onbekend.

"De stichting heeft aangeven dit bedrag op te halen uit de verkoop van het boek", zegt de woordvoerder. "Daar kunnen ze meer vertellen over de stand van zaken." Joop Thissen, voorzitter van Stichting 1522, weigerde vrijdag echter commentaar. Oorspronkelijk zou de stichting de helft van de totale bouwkosten proberen op te halen onder de Bossche bevolking.

Inzage weigeren
Er werd echter maar een ton opgehaald, gaven ze zelf aan. Of dat geld ook binnen was, is nooit duidelijk geworden. De stichting weigert inzage te geven in de boeken. Na een verhit debat besloot de gemeenteraad uiteindelijk dat stichting maar een ton hoefde bij te dragen. Wel kregen ze de ‘inspanningsverplichting’ nog eens een ton op te halen. Voorlopig is het eerste ton dus echter nog niet betaald.

Lees alles over het puthuis op bd.nl/puthuis.