Volledig scherm
Paul Hilgers vertelt over de financiële regeling. © Paul Roovers

Eigen zak geld voor Bossche wijk is best wel eng

DEN BOSCH - 670.000 euro verdeelt de gemeente Den Bosch met ingang van 1 januari over alle wijken dorpen binnen de gemeentegrenzen. Bewoners vsn Hintham en Oost bespraken maandagavond hoe zij de besteding van 85.700 euro voor hun wijken het beste kunnen regelen. Maar dat valt nog niet mee.  

In het nieuwe budget voor wijken en dorpen hebben B en W van Den Bosch een aantal bestaande regelingen samengebracht. Het is de bedoeling dat bewoners zelf bepalen waar dat geld in hun wijk of buurt wordt besteed.   Vragen
Dat klink best mooi, maar is ook eng. Want wat als je de aanvraag van een buurman voor een evenement afwijst. EN wie gaan daar uiteindelijk over? De wijkraad, of de club die nu ook BIG-gelden beoordeelt. Het zijn allemaal vragen waarop nog een zinnig antwoord moet komen, want de gemeente weet het zelf ook niet zei wijkmanager Paul Hilgers. Hij besprak op uitnodiging van de wijkraad Hintham de nieuwe regeling maandagavond in de Biechten.   Hintham en Oost gaan voorlopig een groep samenstellen van wijkbewoners die nadenken over de vraag welke regels en structuur nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Volledig scherm
© Thinkstock