Volledig scherm
Van het pand aan de Westwal was niet veel meer over na de brand. © Miranda van Houtum/BD

Eigenaar afgebrand pand Westwal in Den Bosch: Nu ben ik alles kwijt (video)

DEN BOSCH - De 50-jarige eigenaar van het afgebrande pand aan de Westwal in Den Bosch, is compleet uit het veld geslagen. ,,Ik ben nu alles kwijt, ik weet niet meer hoe ik hieruit moet komen", zegt de Bosschenaar.

Hij was toen de brand uitbrak niet zelf in de woning aanwezig, maar sliep bij een vriend in Limburg. Daar werd hij zondagochtend vroeg gebeld door een van de omwonenden. ,,Verschrikkelijk, het is onbeschrijflijk wat er dan door je heen gaat." De man had tot in het jaar 2000 een florerend bedrijf in de glasindustrie. De neergang ontstond toen de politie in zijn bedrijfspand in Waalwijk grondstoffen voor xtc vond. Volgens de ondernemer bleek al snel dat hij niks met de synthetische drugs te maken had. ,,Maar vanaf dat moment zat ik wel op de glijbaan naar beneden."

Grote problemen
De Bosschenaar ligt sindsdien behoorlijk overhoop met tal van instanties. Financieel zit hij in grote problemen, zijn ex-vriendin kampt met ernstige psychische problemen. Sommige bewoners van de Westwal klaagden over de kluswerkzaamheden die soms op straat werden verricht, maar met andere omwonenden heeft hij een prima relatie.

Wat er in de nacht van zaterdag op zondag gebeurd is, weet hij niet. De man die ternauwernood het brandende pand kon ontvluchten, had de sleutel om zo nu en dan wat klussen te doen in de werkplaats van het pand. De twee hadden elkaar zondagmiddag nog niet gesproken.

Hennep
De eigenaar wil één gerucht de wereld uithelpen: de brand had niets te maken met een hennepplantage. Meer dan 15 jaar geleden werden op de zolder van het pand 87 hennepplanten gevonden, eigendom van een vrouw die de bovenste etage huurde. ,,Dat is echt een ouwe koe uit de sloot, maar nu duikt dat verhaal weer op. Het heeft er niks mee te maken."

Zondagavond werd een deel van de overblijfselen van het pand neergehaald. Debbie Mous filmde het. 

Een pand aan de Westwal in Den Bosch is zondagochtend volledig uitgebrand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Zondag werd een deel van de gevel al gesloopt.