Volledig scherm
De dikke zwarte rookwolken bij de brand bij Huiskes Metaal aan de Centaurusweg in Tilburg zijn tot in de verre omtrek te zien. © Erik van Hest / BD

Eigenaar Huiskes Metaal Tilburg: ‘Dinsdag wordt er weer gewerkt aan Centaurusweg’

TILBURG - De grote brand die maandagochtend uitbrak bij een bedrijf aan de Centaurusweg in Tilburg is mogelijk ontstaan doordat het daar opgeslagen elektromateriaal is gaan broeien na de hevige regenval van de laatste dagen. Dat zegt Koen Huiskes, een van de eigenaren van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het recyclen van elektronisch afval.

Toevalligerwijs werd Huiskes Metaal begin deze maand ook al getroffen door een brand op een andere locatie in Waalwijk. Volgens Huiskes een 'ongelooflijk toeval', maar zijn beide branden absoluut niet te vergelijken. "De locatie in Tilburg wordt alleen gebruikt voor op- en overslag. Er vindt daar geen productie plaats. We verhuren de locatie aan een ander bedrijf, dat de op- en overslag verzorgd."

Huiskes laat zich dan ook niet uit het veld slaan door de brand, die voor een enorme rookontwikkeling zorgde. "Hoe vervelend de brand ook is, de continuïteit van ons bedrijf is gegarandeerd. Dinsdag wordt er weer gewerkt aan de Centaurusweg."