Volledig scherm
De V&D in de Heuvelstraat in Tilburg. © John Schouten / BeeldWerkt

Eigenaar V&D Tilburg serieus in gesprek met Hudson's Bay

TILBURG - Hudson's Bay is in vergevorderd gesprek om een warenhuis te vestigen in het V&D-pand in Tilburg. Dat zegt Rob van Nieuwkerk namens Royalton, de eigenaar van het pand.

"De gesprekken verlopen in constructieve sfeer, maar rond is de zaak nog niet. We hopen begin juli zo ver te zijn", aldus Van Nieuwkerk. Volgens hem gaat het om een volwaardig, groot warenhuis onder de naam Hudson's Bay. "Dat positioneert zich tussen de V&D en de Bijenkorf."

Berichten als 'zou Decathlon zich in de kelder van het V&D-pand vestigen' zijn 'complete onzin', zegt Nick van de Sanden, die zich voor de sportketen over Zuid-Nederland ontfermt. "Tilburg wordt voorlopig gedekt met de flagshipstores in Best en Breda. We willen wel ook een keer naar Tilburg en dan ligt de binnenstad voor de hand. Maar dan moet het een toplocatie zijn." Waarschijnlijk is wel dat Hudson's Bay een deel van het V&D-pand straks onderverhuurt aan La Place, eigendom van Jumbo. Het pand wordt eerst ingrijpend gerenoveerd. In maart werd V&D failliet verklaard.