Volledig scherm
De voormalige V&D in de Heuvelstraat in Tilburg, waarin in september 2017 Hudon's Bay wordt gevestigd. © John Schouten / BeeldWerkt

Eis Hudson's Bay: winkels moeten wit!

TILBURG - De warenhuizen van Hudson's Bay moeten alle een spierwit uiterlijk krijgen. Die eis is onderdeel van de brand identity voor Nederland, zei architect Frederik Vermeesch woensdag in de Tilburgse Omgevingscommissie.

De architect van Rijnboutt werd deze week vanuit het hoofdkantoor in New York over de eis ingelicht. Rijnboutt ontwerpt vier van de zeven eerste Nederlandse warenhuizen die volgend jaar september tegelijk open moeten gaan. ,,Hudson's Bay wil zich in alles onderscheiden van wat er in Nederland is."

Voor de Omgevingscommissie is de eis een extra zorg. Het grote voormalige pand is al een 'vreemde eend in de bijt' in de historische Heuvelstraat, dat zou er zo nog meer uitspringen.

Volgens Vermeesch hecht ook Hudson's Bay wel aan een goede inpassing in het beschermd stadsgezicht in Tilburg. ,,Tilburg is met 12.500 vierkante meter belangrijk voor Hudson's Bay, het is bij voorbeeld een stuk groter dan Breda."