Volledig scherm
© ThinkStock

Elektrische bussen Arriva in Den Bosch

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch wil dat de stad schoon, aantrekkelijk en bereikbaar is en zet daarom binnenkort elektrische bussen in de dienstregeling, dinsdag 10 mei worden deze gepresenteerd aan genodigden. 

Dertig procent van de verbruikte energie in de stad komt door mobiliteit. Auto's zijn een grootverbruiker van fossiele brandstoffen. Elektrisch openbaar vervoer is één van de oplossingen voor het bereiken van een schone en duurzame stad. Al sinds 2009 is de gemeente samen met Arriva Nederland en de provincie Noord-Brabant bezig met het testen van elektrisch openbaar vervoer. Met de uitvoering van de technische pilots is het nu tijd voor de volgende stap, het inzetten van elektrische bussen in de dienstregeling.

Wethouder Jos van Son en Ietze van der Meer, directeur Techniek bij Arriva Nederland, introduceren de elektrische bussen aan genodigden op 10 mei om 9:00 uur bij Transferiumhalte Pettelaarpark in Den Bosch. Aansluitend zullen zij een rondrit maken in zowel de inductiebus, als de bus die geladen wordt via een pantograaf.