Volledig scherm

Engelen neem heft in handen over wijkbus

ENGELEN - De wijkbus gaat er komen als het aan de inwoners van Engelen ligt. Dat bleek maandagavond tijdens de wijktafel over het openbaar vervoer in Engelen/Bokhoven in de Engelenburcht.

De opkomst was goed, ongeveer 65 geïnteresseerden, waaronder veel ouderen. Ook het respons van de tot nu toe 185 ingevulde enquêteformulieren die vorige week in de bus vielen bij de Engelenaren spreekt voor zich. De grootste belemmeringen, vinden bewoners, dat er tussen 9.00 en 16.00 uur, doordeweeks na 18.00 uur en in de weekenden geen bussen rijden. In groepsgesprekken kwamen veel voorbeelden naar voren die te kenmerken zijn als 'sociaal isolement'.

Belangrijk
In het ideeënrondje werd de route van een wijkbus belangrijk geacht. Zo ook een belbus voor de avonden en weekenden. Dat iedereen lid wordt van de Vereniging Wijkbus Engelen/Bokhoven die in oprichting is kreeg bijval. "Dat zou voor draagvlak kunnen zorgen om ook over twee jaar zelfstandig verder te kunnen", aldus Herman van der Kamp, voorzitter van de vereniging.