Volledig scherm
Kinderen van basisschool Wittering.nl in gesprek met de 'beslissers' van Essent. © Peter de Bruijn

Essent aan de slag met ideeën van kinderen uit Rosmalen

DEN BOSCH – “Energiebedrijf Essent gaat onderzoeken of consumenten willen sparen voor korting op zonnepanelen of andere energiebesparende producten. Het bedrijf, met de hoofdvestiging in Den Bosch, werkt onder meer ook aan een app die energiebesparing leuk en makkelijk maakt.

De ‘bazen’ van Essent werden in mei op de ideeën gebracht door basisschoolleerlingen van Wittering.nl in Rosmalen.

22 scholieren tussen de negen en dertien jaar vormen sinds februari de Raad van Kinderen bij Essent. De kinderen denken met het bedrijf mee over de toekomst en de veranderingen in onze energie. ,,Gaaf dat volwassenen naar ons luisteren. Ik vind het heel bijzonder dat ons idee is gekozen”, aldus Luuk die samen met klasgenoot Guus het idee bedacht om klanten te belonen met spaarpunten.

Persoonlijker
Lotte, Roos, Isabel en Lyna zijn trots op het feit dat hun idee in een nieuwe app wordt verwerkt. Het viertal bedacht een ‘piep’ die je hoort als je de lampen laat branden als je weggaat. Essent gaat na advies van de Raad van Kinderen ook onderzoeken hoe het online contact met de klanten nog persoonlijker kan worden. ,,Bijvoorbeeld door het toevoegen van een webcam”, zei algemeen directeur Patrick Lammers van Essent. De kinderen adviseren om ‘echt contact’ te maken met onze klanten. Dat vinden wij een goed idee.”

Prinses Laurentien gaf in februari het startsein voor een Raad van Kinderen bij Essent. ,,Volwassenen hebben niet alle antwoorden. Kinderen kunnen met een frisse blik meedenken over onze toekomst”, aldus de prinses.

Volledig scherm
De bijeenkomst stond eerder onder leiding van prinses Laurentien. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De kinderen presenteerden allerlei energiebesparende ideeën. © Peter de Bruijn