Volledig scherm
Esther van den Broek won de ontwerpwedstrijd van Carnavalsstichting Tilburg. © Carnavalsstichting Tilburg

Esther van den Broek wint ontwerpwedstrijd carnavalslogo Tilburg

TILBURG - Een opengetrokken rits, de kenmerkende kleuren groen en oranje en natuurlijk het motto 'Goed ingezipt is half geschoore'. Met dit logo heeft Esther van den Broek de ontwerpwedstrijd van het nieuwe Tilburgse stadsebleem voor carnavalsseizoen 2016-217 gewonnen.

"In dit ontwerp is het groen-oranje DN dat we allemaal delen duidelijk herkenbaar", verklaart de jury. "Door de rits (vertaald in Engels: zipper) is 'ingezipt' niet letterlijk genomen, maar het zorgt wel voor een extra knipoog." Dit bij elkaar opgeteld koos de jury het ontwerp van Van den Broek als de beste. In totaal werden er meer dan 50 ontwerpen ingezonden, waaronder zelfs iemand uit Australië, aldus de organisatie.

Van den Broek is trots dat juist haar logo is uitgekozen. "Dat mijn ontwerp vanaf Elf-elf overal te zien zal zijn en dat Kruiken en Kruikinnen het zelfs écht gaan dragen, kan ik me nu nog niet echt voorstellen. Ik weet nu al dat ik het hele carnavalsseizoen met een brede glimlach op mijn gezicht loop."

Volledig scherm
Bij het motto 'Goed ingezipt is half geschoore' hoort in het Tilburgse carnavalsseizoen 2016-2017 dit logo. © Carnavalsstichting Tilburg