Volledig scherm
De dieren van kinderboerderij De Bossche Hoeve werden niet geaaid © Peter de Bruijn

Evenement ‘West Beweegt’ in Den Bosch valt in het water

DEN BOSCH – Enkele tientallen wandelaars hebben zaterdagmiddag in Den Bosch meegedaan met ‘West Beweegt’. De deelnemers konden door de Bossche wijken Kruiskamp en Schutskamp een route lopen van ongeveer 7 kilometer. De tocht voerde onder meer langs 3 kerken in de Jan Evertsenstraat, jongerencentrum 4 West, de Doorgeefwinkel, de atletiekbaan van O.S.S. Volo en het dierenparkje De Bossche Hoeve.

Tijdens de wandeltocht regent het constant. ,,Frits en Julia, onze ezeltjes en de schapen Christel en Nientje staan al uren vergeefs te wachten”, zegt Joey Jansen van de kinderboerderij in Den Bosch West. ,,De mensen willen hier vooral schuilen en even opwarmen. Ze hebben even minder aandacht voor de beesten.”

​Bij de Doorgeefwinkel aan de Kooikersweg staat de koffie uren te pruttelen vóór de eerste doorweekte wandelaars komen. “De koffie was toch lekker”, zegt Ruud Berlo die met Gerry, Joke, Mira en Ben op stap is. ,,Het was niet zo druk langs de route”, zegt hij lachend. ,,We hebben de ruimte. Het is leuk om te zien wat er allemaal in deze wijk gebeurt. Het is een leuk initiatief, dat nog moet groeien.”

,,De bedoeling was om Den Bosch West, de activiteiten in de wijk en de bewoners met elkaar te verbinden”, zegt Ruud van Nistelrooij, die het evenement West Beweegt mede heeft georganiseerd. ,,Er wordt in de Kruiskamp en de Schutskamp volgens een onderzoek van de gemeente vergeleken met andere Bossche wijken te weinig gesport. We gaan, ondanks dat deze editie grotendeels in het water is gevallen toch door”, zegt hij resoluut. ,,Het is wel de vraag hoe we de wijkbewoners de volgende keer beter kunnen bereiken zodat ze ondanks de regen toch hun wandelschoenen aantrekken.”

Maandag in het Brabants Dagblad (editie 's-Hertogenbosch) meer over het evenement 'West Beweegt'

Volledig scherm
Carmen Merkx, Frank van Hoof, Damine. Bastjan en Annora 'bewogen' in Den Bosch West © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De vrijwilligers van de Doorgeefwinkel moesten lang wachten op de eerste wandelaars © Peter de Bruijn