Volledig scherm
Het kunstwerk The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans trekt een record aantal bezoekers naar het Stedelijk Museum. © Stedelijk Museum

Evenementenbeleid in Den Bosch is toe aan vernieuwing

DEN BOSCH - Er moet een plan komen om afnemende bezoekersaantallen aan evenementen in Den Bosch om te buigen. Het is tijd dat de gemeente Den Bosch het tien jaar oude evenementen- en citymarketingbeleid actualiseert.

Verder zouden de gemeenteraadsleden meer betrokkenheid moeten tonen bij (toezicht op) evenementen. Deze adviezen geeft de Rekenkamercommissie nadat zij vorig jaar een onderzoek heeft gehouden.

Jaarlijks vinden in de gemeente Den Bosch zo’n 400 evenementen plaats. Daar horen ook kleinschalige evenementen bij met minder dan honderd bezoekers. Uiteindelijk stonden vorig jaar zo’n 150 evenementen op de gemeentelijke evenementenkalender. Uit een inventarisatie blijkt dat er twee jaar geleden vooral veel (culturele) festivals (59%) en publieksbeurzen (14%) zijn gehouden.

Volgens de rapporteurs is het lastig om te doorgronden wat de totale omvang en betekenis van de evenementen in de stad is. Wel wordt gepleit voor meer samenhang en afstemming tussen evenementen met een verschillende achtergrond.