Volledig scherm
Rombouts en Ruud de Bruin. © Emma Peters/BD

Ex-V&D-er rijdt Rombouts rond en krijgt baan (video)

DEN BOSCH - Wat Ex-V&D-er Ruud de Bruin (61) als nieuwe baan wilde? De nieuwe chauffeur van de burgermeester van Den Bosch worden! Dat gebeurde woensdag. Hij kreeg ook nog eens een baan aangeboden bij taxibedrijf Van Driel.

Ex-V&D-er Ruud de Bruin vertelde enkele maanden geleden in het Brabants Dagblad dat hij wel de chauffeur van de burgemeester wilde worden. Nadat hij nog een brief aan Rombouts stuurde, werd hij uitgenodigd om hem een dagje rond te rijden.

Spanning
Voor de eerste rit naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis was De Bruin erg zenuwachtig, ook al hadden ze maandag geoefend. ,,Het is natuurlijk niet zomaar een baan hé, er komt erg veel bij kijken."

Rustig blijven
Huidige chauffeur Barry Jansen (41) legt De Bruin alles haarfijn uit. ,,Rustig rijden en de burgemeester de tijd geven om zijn werk door te nemen." De Bruin kende Jansen al van zijn tijd bij de V&D. ,,Dan zie je elkaar regelmatig langslopen, en maak je een praatje."

Netwerken
Eén dag chauffeur zijn van de burgemeester is voor De Bruin al erg bijzonder. Daarnaast kreeg hij ook nog eens een baan aangeboden. ,,Dat heeft Barry voor me geregeld. Echt een topman." Hoe Barry dat regelde? ,,Tja, netwerken hé", lacht hij.

Mensen-mens
Zou De Bruin zo'n baan willen hebben als Jansen? ,,Het was een topervaring, maar deze baan is niets voor mij. Ik ben een mensen-mens. Ik wil een praatje kunnen maken. Mijn nieuwe baan past perfect bij mij. Daar ga ik ouderen en kinderen vervoeren."

Ex-V&D-er Ruud de Bruin vertelde enkele maanden geleden in het Brabants Dagblad dat hij wel de chauffeur van de burgemeester wilde worden. Woensdag gebeurde dat.
Wat Ex-V&D-er Ruud de Bruin (61) als nieuwe baan wilde? De nieuwe chauffeur van de burgermeester van Den Bosch worden!