Volledig scherm
Anne de Meij exposeert met een achttal figuratieve acrylverfschilderijen © Chris Korsten

Expositie Zomerglans bij Dutch Art & Design Salon in Den Bosch van start gegaan

DEN BOSCH - Bij de Dutch Art & Design Salon, gevestigd in de Lange Putstraat, is op deze zaterdag de expositie Zomerglans van start gegaan.

In de sfeervol ingerichte ruimte, een mix tussen een galerie en een winkel, is allereerst werk van Angelique Cremers(50) uit Sittard te bewonderen. Tentoongesteld zijn onder meer enkele bronzen helmen die flink aangetast lijken. Een vraag die onmiddellijk rijst: waren oorlogsverschrikkingen soms de boosdoener? "Ik heb geprobeerd de schoonheid en vergankelijkheid aan elkaar te koppelen. Tegelijkertijd staat het kostbare brons voor mij synoniem voor onsterfelijkheid", verduidelijkt Cremers die regelmatig te vinden is bij bronsgieterij Steylaert in Waardenburg. "Het brons giet ik overigens niet zélf.

Dat zware werk laat ik normaal gesproken over aan iemand met veel power in het lichaam. Ik sta er wél altijd bij, zonder dat de schoenen met stalen neuzen en de oorbeschermers ontbreken." Een massief gegoten paardenhoofd, eveneens van brons, is een ander object dat de aandacht trekt.

Anne de Meij(65) uit Sint-Michielsgestel exposeert met een achttal figuratieve acrylverfschilderijen met een moderne uitstraling. "In dit geval zijn het allemaal vrouwen met een dromerig karakter die ik gekozen heb als onderwerp. Zijdepapier maakt telkens deel uit van de ondergrond, wat een verrassend effect teweegbrengt", aldus De Meij.

Els van Egeraat(55) uit Bergen op Zoom is nadrukkelijk gecharmeerd van zeeën en luchten. "Enkele jaren terug heb ik in Dishoek een rolwolk gezien. In één woord: prachtig! De onherroepelijke dreiging in de lucht, ja dat vind ik toch wel héél interessant. Het heeft me genoeg inspiratie gebracht om op canvas een vertaalslag met behulp van acrylverf te maken", licht Van Egeraat toe.

Van de exposanten is zilversmid Aurelia(68) uit Den Bosch iemand die ook zeker niet over het hoofd gezien mag worden. "Ik heb in Houston gestudeerd aan het Department of Fine Arts. Op de vakschool in Schoonhoven heb ik nooit m'n gezicht laten zien; achteraf heb ik daar totaal geen spijt van. Ik werk dikwijls intuïtief, waarbij tijdens het proces dingen spontaan kunnen veranderen, als een perpetuum mobile", verklapt Aurelia.

De expositie loopt tot en met zaterdag 17 september.

Volledig scherm
Els van Egeraat is dol op zeeën en luchten. © Chris Korsten
Volledig scherm
Angelique Cremers beschikt niet alleen over kwaliteiten als kunstenaar, maar ook als model © Chris Korsten
Volledig scherm
Aurelia, de ervaren zilversmid die doorgaans een beroep doet op haar intuïtie. © Chris Korsten