Volledig scherm
Harm van Veen en Paul Pardoel. © Thom Schelstraete

Extra coaching voor Tilburgse Fontys-studenten met een beperking

TILBURG - Het is voor jongeren sowieso al een hele klus om aan een hogeschool of universiteit te studeren, laat staan met een beperking als ADHD, dyslexie of autisme. Fontys Hogescholen werft nu in Tilburg coaches die vrijwillig studenten ondersteunen.

Waar de gemiddelde student vooral moeite heeft met het opstellen van een studeerschema, wist Harm van Veen juist niet genoeg ontspanning in te plannen. Rust is wat de 20-jarige student uit Eindhoven vanwege de ziekte van Crohn juist nodig heeft. ,,Ik zette al mijn kracht in op schoolopdrachten en studeren”, vertelt Van Veen. ,,Daar ging ik fysiek totaal aan onderuit, ik moest zelfs in het ziekenhuis opgenomen worden.”

Coaching
Na een tussenpauze van een half jaar ging Van Veen, met hulp van zijn 69-jarige studiecoach Paul Pardoel weer aan de slag. ,,In mijn vak, ICT, ben ik erg sterk”, aldus Van Veen. ,,Maar Paul hielp me wekelijks met mijn projectplanning en het organiseren van rustmomenten.”

Van Veen is dankzij de coachingspilot in Eindhoven weer op de weg terug, maar volgens de Tilburgse ICT-opleiding valt er bij hen nog veel winst te behalen. Omdat het aantal studenten met een beperking bij ICT-opleidingen 7,5 % hoger ligt dan het gemiddelde bij Fontys-opleidingen, zijn coaches in Tilburg meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen zich hier melden.