Volledig scherm
© Erna Lammers

Extra opstelstroken voor verkeer bij aansluiting N279 en A50

VEGHEL/DEN BOSCH - Verkeer krijgt bij de aansluiting van de N279 op de A50 (afslag 11 Veghel) de beschikking over extra opstelstroken. Deze uitbreiding bij de aansluiting is onderdeel van de totale verbreding N279 tussen Den Bosch en Veghel naar 2 keer 2 rijstroken.

Om de aanleg van deze opstelstroken mogelijk te maken, worden de op- en afritten van de A50 in de periode vanaf maandag 13 juni tot maandag 26 september diverse malen afgesloten voor verkeer. De afsluitingen vinden altijd plaats in de avond/nacht en in het weekend om de overlast tot een minimum te beperken, zo laat de provincie weten.

Extra stroken
Eerst worden de huidige op- en afritten tijdelijk versmald zodat de aannemer werkruimte krijgt om de extra rijstroken aan te leggen. Vervolgens kan de aannemer aan de slag met onder meer het verbreden van de op- afritten, asfalteren en het aanbrengen van markeringen en verkeerslichten.

Tijdens de afsluitingen in de nachten en het weekend wordt het verkeer omgeleid via de afslagen 10 Eerde en 12 Veghel-Noord. De N279 is wel altijd open in beiden richtingen. In het weekend van 14 en 15 augustus werkt ook Rijkswaterstaat aan de A50, namelijk tussen knooppunt Paalgraven en afslag 11 Veghel.