Volledig scherm
© Mark Van de Voort

Fantaseren over je droomhuis in Minitopia Den Bosch

DEN BOSCH - Naar hartenlust fantaseren over je toekomstige droomhuis. Duurzaam, flexibeler en socialer. Een utopie die zeker tot eind dit jaar gestalte moet krijgen in Minitopia. Een piepkleine enclave midden in het hart van Den Bosch-Noord waar futuristische woonideeën worden uitgeknobbeld.

Door aangewezen specialisten maar ook door Bosschenaren zelf. Donderdag opende het project Minitopia aan de Eekbrouwersweg/Sint-Teunislaan de deuren. Een idee van kunstinitiatief Rezone, woningbouwvereniging Zayaz en platform Droomstad Den Bosch. Verscholen tussen het welig tierende groen trok het Minitopia-terrein meteen veel bekijks. Waar ooit de GGD bivakkeerde, is nu een relaxt, alternatief eco-dorpje verrezen.

Opblaasbaar
Een deel van het schitterend verwilderde terrein is stevig onder handen genomen, en biedt nu ruimte aan een groeiende reeks woon- en leefbaarheidsprojecten. Het meest in het oog springt de opblaasbare woonstructuur. De plek waar gebrainstormd kan worden over woonexperimenten. Veel aandacht gaat uit naar flexibele woonvormen als het Tiny House en het wiki-huis. Het Minitopia-terrein is op woensdagen vrij toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur.